Våren är lika med fönsterputs!

person Posted By: Tove Söderblom list In: Gardiner & Inredning On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2230

Mina funderingar kring våren och vad som händer i oss när solen kommer fram och allt syns...

Om det så är det sista jag gör!..

Tänk att det är likadant varje år. Så fort att solen visar sig det allra minsta så blir vi som tokiga och bara måste pusta fönster. Detta lager av smuts och föroreningar och damm som funnits där hela vintern som en skyddande och mysig hinna mot omvärlden kommer nu fram med oönskad tydlighet. Den ska bort...om det så är det sista vi gör. Fram åker fönsterputs, skrapa, tidningspapper och diskmedel med stor entusiasm och fönstren blir så fina. Man får en sådan energi att man känner att "det är lika bra att byta gardiner för man ändå är i farten". Pinsamt nog så sitter det fortfarande julgardiner uppe i några fönster. Det är då man inser att man inte har någon lust att hänga upp samma urblekta panelgardiner som ifjol. De som hängt med i flera år och som var såååå snygga när man köpte dem. Nä, det får så lov att bli nya denna gång.

Hög igenkänningsfaktor

Jag känner så igen mig i alla dessa kunder som kommer inflygande i stort sett med fönsterskrapan i handen och behöver något nytt. Det är likadant varje vår. Tack och lov så har vi bullat upp med massor av vårgardiner så det är både roligt och lätt att hjälpa till då. Känslan när kunden går ut med en påse och ett stort leende är alltid lika trevlig. När de nästa gång även berättar vad snyggt det blev och att duken jag rekommenderade till hennes köksgardiner blev perfekt är obetalbar.

Ljus, jag vill ha ljus!

När man tagit ner de tunga tjocka sammetsgardinerna så vill man upp med något luftigt, ljust och tunt. Man har saknat ljuset så förtvivlat under hela denna långa vinter så nu ska man ha så mycket som möjligt. Man hänger upp spetsgardiner istället och hänger en tunn ljus gardinkappa i sovrummet. Oh så ljust och fräscht det känns. Underbart.

Mörkt, jag vill ha mörkt!

Hmm, vad ljust det blev...Nackdelen med de nyputsade fönstren utan sin skyddande hinna av smuts och de ljusa, tunna gardinerna är att vårsolen lyser in som en fyr i både sovrum och tv. Man kan varken sova eller se på tv längre. Vad göra? Detta problem dyker också alltid upp denna tid på året och då är det tur att vi har både snygga rullgardiner och ljusa mörkläggande gardiner som man kan hänga diskret bakom de tunna vita gardinerna. Perfekt att dra fram när solen stör.

Så, om ni inte gjort det tidigare, kom in till oss på Birsta gardincenter så hjälper jag och mina kollegor till med vårsolen och dess efterverkningar. En ny gardin kan göra så mycket!

Tags: opencart theme

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället eller Återställ lösenord