Gör din egen sänggavel steg-för-steg

person Posted By: Tove Söderblom list In: Gardiner & Inredning On: comment Comment: 0 favorite Hit: 4670

Steg-för-steg Gör din egen sänggavel

Sugen på att göra din egen sänggavel? Du kan enkelt skapa en unik och personlig sänggavel för en billig peng som matchar din gardin och stilen i ditt sovrum  Det är faktiskt mycket lättare att göra sin egen sänggavel än vad man kan tro.

Steg-för-steg hur du tillverkar din sänggavel

Sugen på att göra din egen sänggavel? Du kan enkelt skapa en unik och personlig sänggavel för en billig peng som matchar din gardin och stilen i ditt sovrum  Det är faktiskt mycket lättare att göra sin egen sänggavel än vad man kan tro.

Du behöver: 

–MDF-skiva från din närmaste byggvaruhandel.

–Häftpistol

–Vadd för att sänggaveln ska bli mjuk. Vadd på rulle 200g/m2 

–Skumgummi tjocklek 4cm (60×200 cm)

–Ett snyggt tyg som passar din stil. 

Steg1: 

Skär eller klipp till 4cm skumgummi i samma mått som mdf-skivan. Det är bra att fästa skumgummi mot skivan med lim eller dubbelhäftande tejp så allt ligger stilla under arbetet.

Steg 2: 

Vadden ska vara så stor att den täcker hela skivan och når runt kanten för att fästas på baksidan. Vadd läggs över skumplasten, viks runt kanterna, och fästs på baksidan av skivan med häftpistol. Psst… Snåla inte med vadd så får du en härligt tjock och mysig sänggavel. Lägg då gärna flera varv av vadd.

Steg 3:

Sist gör du  samma sak med tyget du har valt. Om du vill så så kan du dekorera kanten en bit in med tätt spikad möbelspik. För ett mjukt och bulligt intryck så kan dra igenom klädda knappar med samma tyg som sänggaveln. Här kan du kika runt bland t.ex snygga möbeltyger som passar perfekt till din nya sänggavel. Vi har även vackra sammetstyger som ger en lyxigare touch.

Att skapa en unik och personlig sänggavel som du har gjort själv höjer inte bara mysfaktorn i sovrummet, det blir också personligt på riktigt. Det känns skönt att skapa saker som får en längre livslängd.

När du ändå håller på så passa på att sy några snygga kuddfodral till sängen av samma tyg som du använt till gaveln. Eller varför inte av sammet som matchar dina sammetsgardiner?

Varmt välkommen in till oss så hjälper vi dig att plocka ihop allt du behöver för att göra din egen sänggavel!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället eller Återställ lösenord