Tillverka ditt eget myggfönster!

person Posted By: Tove Söderblom list In: Gardiner & Inredning On: comment Comment: 0 favorite Hit: 17492

Tillverka ditt eget myggfönster eller myggnät

Nu har värmen kommit och med det så dyker myggorna upp som ett brev på posten. Det är ju så skönt att kunna sova med fönstret på glänt på sommaren, men man vill ju gärna slippa myggen. Vi har både svart och vitt myggnät på metervara samt även en modell av spetsgardiner som är söt.

Tillverka ett myggfönster

Det är väldigt enkelt att tillverka ett eget myggfönster. Detta behöver du:

  • Träribbor ca 2x2cm (finns på byggvaruhus)
  • Smal spik
  • Såg 
  • Häftpistol
  • Myggnät på metervara 
  • Självhäftande Kardborre

Börja med att bygga en ram som passar ditt fönster. Till utåtgående fönster så bygger man en ram som passar inne i fönstrets nisch. Till ingående fönster så bygger man en ram som man fäster på utsidan med två krokar eller kardborre.

När ramen är klar och passar så häftar man fast myggnätet runt om hela och spänner så att det ser fint ut och inte bubblar sig. 

Om man ska ha ramen inne i fönsternischen så kan man häfta fast några bitar kardborre runt ramen och klistra några bitar i fönstret så att den inte välter mitt i natten.

Om man vill ha lite finare myggnät så har vi även en söt finmaskig spets som heter Miranda som passar perfekt till myggnät. Den är dessutom ännu mer finmaskig än det vanliga myggnätet.

Tillverka ditt eget myggnät

På sommaren vill man ju gärna ha dörr och altandörr öppen för att släppa in den sköna luften och smidigt kunna gå ut och in. Tyvärr så får man då även objudna gäster i form av flugor, getingar och myggor på köpet.

Tack och lov är det lätt att tillverka ett smart myggnät till dörren. Detta behöver du:

  • Myggnät på metervara (vi har både svart, vitt och av spets)
  • Sytråd
  • Kardborre
  • Viktband

Börja med att sy fast den mjuka delen av kardborren upptill på tyget. Myggnätets sidor har stadkant så du behöver inte fålla kanterna om du inte absolut vill det. 

Sy in viktbandet nedtill på myggnätet så att det hänger tungt ner och inte följer med när det blåser. Fäst den vassa delen av den självhäftande kardborren ovanför dörren och montera myggnätet. Klart!

Om man vill göra det lite mer effektivt och avancerat så kan man sy dubbla myggnät som går omlott med varandra några decimeter in på mitten. Man fäster då myggnäten även på sidan av dörren så att det bara blir en passage i mitten. Viktigt är att även sy in viktband nedtill så att tygbitarna faller på plats när man passerat. 

Tags: Joomla

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället eller Återställ lösenord