Dags för mörkläggande gardiner

person Posted By: Tove Söderblom list In: Gardiner On: comment Comment: 2 favorite Hit: 4218

Denna tid på året är det skönt att kunna mörklägga sovrummet.

Våra ljusa timmar, både tidigt på morgonen och sent om kvällen, gör att sovrummet ibland blir både för ljust och för varmt. Resultatet blir att man blir sover dåligt på natten och vaknar alldeles för tidigt. En god natts sömn, med tillräckligt många sovtimmar, är viktigt för både barn och vuxna om man ska orka med nästa dag.

Mörkläggning har aldrig varit viktigare

Denna tid på året är det skönt att kunna mörklägga sovrummet. Våra ljusa timmar, både tidigt på morgonen och sent om kvällen, gör att sovrummet ibland blir både för ljust och för varmt. Resultatet blir att man blir sover dåligt på natten och vaknar alldeles för tidigt. En god natts sömn, med tillräckligt många sovtimmar, är viktigt för både barn och vuxna om man ska orka med nästa dag.

Hur mörklägger jag bäst?

Det smartaste är att montera en gardinskena i taket och gärna från vägg till vägg som på hotell. Då sipprar det inte fram ljus ovanför fönstret eller från sidorna. Om man inte kan hänga extra långa gardiner ifrån vägg till vägg så är det ändå bra om man kan låta stången sticka ut några decimeter utanför fönstret. Ju längre desto mer effektivt. 

Om man inte kan ha takskena så går det givetvis att hänga gardinerna på en vanlig stång också. För att göra det extra effektivt så kan man komplettera med en mörkläggande rullgardin bakom. Vissa tycker då att det räcker med sammetsgardiner istället för mörkläggningsgardiner.

En mörkläggningsgardin håller rummet svalt?

Jo, så är det faktiskt! En mörkläggande gardin gör rummet både mörkt och svalt i och med att solens strålar blockeras från att tränga in i rummet. Och vem vill inte kunna sova svalt, speciellt på sommaren!

Ett svalkande tips är att dra för din mörkläggningsgardin en stund innan läggdags, så får sovrummet en chans att nå en behaglig temperatur. Särskilt viktigt är det i barnrum, eftersom kvällssolen oftast går och lägger sig senare än barnen. För sovrumsfönster i västerläge är det nästan oundvikligt, eftersom dessa sovrum badar i kvällssol.

Klicka här så ser ni vårt sortiment av mörkläggande gardiner.

Comments

Created On lördag, april 6, 2019 Posted By ha cong tien Comment Link
At Nulla id tincidunt ut sed semper vel Lorem condimentum ornare. Laoreet Vestibulum lacinia massa a commodo habitasse velit Vestibulum tincidunt In
Created On lördag, april 6, 2019 Posted By ha cong tien Comment Link
At Nulla id tincidunt ut sed semper vel Lorem condimentum ornare. Laoreet Vestibulum lacinia massa a commodo habitasse velit Vestibulum tincidunt In

Leave your comment

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Registrera nytt konto

Har du redan ett konto?
Logga in istället eller Återställ lösenord